Kedy máte odstrániť mejkap a čo sa stane, keď to zabudnete?

Mejkap je skvelý spôsob ako vyzerať naša najlepšia jazda. Ale je to všetko len makeup. Odstránenie mejkapu je veľmi dôležité pre udržanie zdravia pokožky. Odstrániť mejkap pred spaním nie je len dobrý nápad, ale je to naozaj nutnosťou. Čo sa stane, keď prestane odstraňovať mejkap pred spaním? Aké sú dlhodobé následky? Tu je niekoľko vecí, ktoré je dobré vedieť.

Prečo je odstraňovanie mejkapu pred spaním také dôležité?

Kamať poskytuje ochranu pred znečistením, baktériami, UV lúčmi a inými poškodzujúcimi faktormi prostredia. Je to tiež veľmi hydratačné a eliminuje prvý znaky starnutia. Ale keď zabudnete odstrániť mejkap pred spaním, môžete ho nahlásiť presne naopak. Ak prášok, krém alebo kvapalina mejkapu zostanú v počas spánku, pokožka nemá šancu dýchať.

V pokožke sa akumulujú nečistoty a odumreté bunky, čo môže viesť k vypínaniu, zmäkčovaniu pokožky, čo môže tiež prispieť k výskytu vyrážok, pupienkov a akné. Taktiež baktérie a mikroby, ktoré prežívajú v mejkape môžu spôsobiť infekciu, ak sa dostanú do vrstvy kožného mazu. Tmavé kontaktné šošovky vyčerpané v mejkape navyše žiaria, čo môže tiež zhoršiť akné a celkovú inflammáciu.

Tu je niekoľko tipov, ako vám pomôžu zostať v bezpečí:

Majte po ruke vatové tyčinky alebo kompresie

Je to skvelý spôsob, ako si umyť tvár a make-up z ulíc, bez toho, aby ste potrebovali ostrihaný olej. Olej je veľmi populárny aj medzi staršími ženami, ale môže byť dôvodom, prečo mátesucho kožu. To je dôvod, prečo by ste mali mať po ruke sklenenú tabuľu s vatovými tyčinkami a tlakovými obväzmi. Vatová tyčinka je účinný spôsob, ako vymazať a umyť make-up, a na druhej strane uvoľňovanie tkaniva pomôže pri absorpcii nutričných látok.

Použite kvalitný čistiaci prostriedok

Kvalitný make-up čistiaci prostriedok je tiež kľúčom k odstráneniu make-upu. Môže to pomôcť naparovať pokožku a umyť ho z nečistôt. Nájdite si čistiaci prostriedok, ktorý je špeciálne navrhnutý pre vaše typy pleti a pridajte osviežujúci farebný toner alebo pleťové nečistoty. Pokožka potom vyzerá svieže a zdravo.

Stavte naantioxidačných krémov

S antioxidačnými krémami, ako je bambucké maslo, včelí vosk, grapefruitový olej, olivový olej, jojobový olej a ďalšie, môžete pomôcť stimulovať produkciu kolagénu a hydratovať pokožku. Môžete tiež využiť antioxidačné krémy na boj proti voľným radikálom v tele. Antioxidanty pomáhajúť chrániť pokožku pred poškodením spôsobeným UV žiarením a znečistením a pomáhajú udržať pokožku hladkú a sviežu.

Hydratačné

Mnoho žienii to zabúdajú, ale začlenenie hydratačných výrobkov do rutiny je najlepší spôsob, ako udržať pokožku vlhkú. Vyberte si hydratačný krém s ochranným faktorom. Aj detailná hydratácia je veľmi dôležitá pre celkovú úpravu pleti. Možno budete chcieť pridať do svojej rutiny tiež hydratačnú masku a bežný hydratačný krém.

Nenechajte sa uniesť inými produktmi

Nechcete sa uniesť príliš veľa produktmi a príliš často ich používať. Ak máte citlivú pokožku, mali by ste ich používať v obmedzenom množstve, pretože časté používanie môže spôsobiť ďalšie podráždenie. Nechcete, aby ste prehnali make-up. Make-up by mal byť ľahký, jemný a ľahko zmyteľný. Ženy s citlivou pokožkou by sa mali vyhnúť produktom s alkoholom a chemikáliou. Ak máte akékoľvek otázky, obráťte sa na svojho lekára alebo kozmetického špecialistu.

Záver

Bolo preukázané, že odstránenie make-upu pred spaním je dôležitou súčasťou starostlivosti o pleť. Ak zabudnet