Ako vybrať dobrú hydratačnú krémovú? Odteraz sa to stáva jednoduché!

Existuje veľa faktorov na vybratie správneho hydratačného krému. Môže to byť preto, že všetky typy kože potrebujú iný typ hydratačného produktu. Ak chcete byť spokojní s výsledkom, musíte vybrať správny hydratačný krém pre vašu pokožku. Nezáleží na tom, či ste muž alebo žena, takže – Ako vybrať dobrý hydratačný krém?

1. Určite typ pleti

Pred kúpou akéhokoľvek hydratačného produktu je dôležité, aby ste určili typ vašej pokožky. Napriek tomu, že koža môže meniť svoj typ počas roka, všeobecne sú kože rozdelené do štyroch typov: suchý, mastný, kombinovaný a citlivý.

  • Suchá Pleť: Suchá pleť sa cíti napätá a majú tendenciu prasknúť a nepohodlie. Strieborné vlasy a starší vek sú typické pre tento druh pleti.
  • Mastná pleť: Mastná pleť je plná tuku. Je to spôsobené zvýšenou sekréciou mazu od mazových žliaz, čo vytvára mastný povlak. Toto sú najčastejšie dané ľudom v mladšom veku.
  • Kombinovaná pleť: Kombinovaná pleť má v oblasti T je mastná, zatiaľ čo zadná strana je suchá. Tieto typy kože majú najčastejšie ľudia s mastnou pleťou.
  • Citlivá pleť: Citlivá pleť môže byť suchá alebo mastná, ale má tendenciu červenať ľahko a šupinatieť. Tento typ kože je citlivý na určité druhy produktov a aj krémov.

Určením vášho typu pokožky môžete jednoduchšie vybrať vhodný hydratačný krém pre vás. Inak môžete riskovať, že používate príliš jemný alebo príliš silný produkt pre vašu pokožku.

2. Pozrite si ingrediencie

Ďalším krokom vo výbere hydratačného krému je starostlivé preštudovanie zloženia krému. Aby fungoval hydratačný krém, musí mať niekoľko protizápalových ingrediencií, ktoré pomôžu potlačiť prejavy zápalu, ako sú svrbenie a naštrbenie. Medzi obľúbené protizápalové ingrediencie patria aloe vera, včelí vosk, olivový olej, kašmír a slnečnicový olej.

Napriek tomu, že veľa ľudí putuje po svete prírodnej kozmetiky, hydratačné krémy môžu mať aj syntetické zložky. Preto je dôležité precvičiť prírodné a ekologicky udržateľné zložky. Hľadajte krémy, ktoré obsahujú prírodné ako aj recyklovateľné obaly.

3. Poznanie krémových textúr

Ak hľadáte hydratačný krém, môžete nájsť veľa druhov a textúr. Mnohí z nich sú naplnení rozličnými zložkami, ktoré majú vlastné vlastnosti. Textúry krémov sú všeobecne klasifikované ako gély, krémy, krémy na oči a lotiony.

  • Gély: Gély sú ľahšie formy hydratačných krémov, ktoré sú dobré pre mastnú a kombinovanú pokožku. Sú ľahšie a absorbujú do pokožky rýchlejšie ako obvykle.
  • Krémy: Krémy sú charakterizované ako lepšia hydratačná forma. Je to preto, že obsahujú viac zvlhčujúcich zložiek ako gély. Je to vždy dobré pre suchú pleť.
  • Krémy na oči: Krémy na oči sú zvlášť dôležité pre citlivú pleť očnej oblasti. Sú obvykle veľmi jemné s vyšším obsahom hydratačných zložiek.
  • Lotiony: Lotiony sa používajú pre mastnú až normálnu pokožku. Tento typ krému je vždy ľahko hydratovaný a ľahko sa navlhčí.

Dôležitou vizitkou pri výbere krémov je to, či sú bez parfumu. Parfémy môžu spôsobiť podráždenie a nadmerné sčervenanie pokožky. Preto je lepšie vybrať krém bez parfumu, aby sa tieto účinky predišlo.

4. Skúšajte produkty

Konečnou časťou výberu krému je testovanie produktu. Existuje veľa značiek, textúr a druhov hydratačných krémov, takže je dôležité skúšať rôzne produkty. Je to preto, že každý človek je iný a má inú pokožku. Preto je dôležité, aby ste