Cvičenie tváre – ráno pri zrkadle

Každé ráno sa postavím pred zrkadlo a začnem robiť opičky, vyplazovať jazyk, poklepávať si na líca a celkovo sa tváriť, akoby ma niekto fotil. Som blázon? Nie! Nie som! Práve opisujem, ako si každý deň naťahujem tvárové svaly!

Cvičenie tváre - ráno pri zrkadle

Zaujímalo by ma, či ste už niekedy niečo podobné robili? Myslím, že ranné cvičenie v kúpeľni stále nie je také populárne, ako by malo byť. Dajte mi vedieť, či to u vás funguje alebo nie, rada by som si pripravila malú štatistiku 🙂

Ale vráťme sa k tomu najdôležitejšiemu. Prečo som začala práve s touto rannou rutinou?

Výhody tvárových cvičení

Ak sa stále pýtate, čo (ak vôbec niečo) sa dá získať z ranného úsmevu do zrkadla, potom vás určite musím oboznámiť s hlavnými výhodami tohto špecifického cvičenia.

Každodenné cvičenie je skvelý spôsob, ako zoštíhliť tvár a skrášliť jej črty. Je dôležité si uvedomiť, že pravidelné cvičenie je jedným z najúčinnejších spôsobov, ako si zabezpečiť pružnejšiu, pevnejšiu a krajšiu pokožku, najmä v oblasti líc, brady a očných viečok. Cvičenie tváre pomáha zabezpečiť účinné zásobovanie kyslíkom a celkovo zlepšuje krvný obeh, takže sa pokožka ľahšie zbavuje tuku a kozmetické prípravky na ňu aplikované majú lepší účinok.

Prečo práve ráno?

Úprimne povedané, tvárové svaly sa dajú precvičovať kedykoľvek počas dňa, dokonca aj pred spaním alebo počas obedňajšej prestávky. Na tento postup nie je potrebné sa nijako pripravovať. Preto mi to tak vyhovuje!

Ja osobne však dávam prednosť cvičeniu tvárových svalov ráno hneď po prebudení. Mne osobne ponúka mnoho výhod:

  • stimulácia a aktivácia tvárových svalov
  • dokonale pripravuje pokožku na hydratačný krém
  • zlepšená mikrocirkulácia zabezpečuje žiarivejšie líca
  • robenie tvárí do zrkadla nás uvoľní hneď ráno
  • je to skvelý spôsob, ako sa pripraviť na nový deň

Aké cvičenia robím?

Ranné cvičenia na tvár budú pre každého z vás jedinečné, pretože každému vyhovuje niečo iné. Existuje toľko cvičení, že sa naozaj nemusíte obávať, že si nebudete môcť vytvoriť vlastnú rutinu.

Mám pre vás niekoľko obľúbených cvičení, ktoré sú jednoduché a prinášajú skvelé výsledky.

Cvičenie 1. Dobre si zívnite. Otvorím ústa čo najširšie, napnem všetky okolité svaly a pohybujem otvorenými ústami doprava a doľava.

Cvičenie 2. Nafúknem tváre a opäť nimi pohybujem doprava a doľava. 

Cvičenie 3. Chvíľu sa náhodne usmievam do zrkadla. Môžete imitovať prekvapenie, znechutenie, kačací výraz, úsmev, zamračenie alebo hnev, je to na vás!

Cvičenie 4. Chvíľu sa usmievam s nadvihnutými kútikmi pier a snažím sa ich tak udržať čo najdlhšie.

Cvičenie 5. Nakoniec si krúživými pohybmi masírujem tvár a snažím sa dlaňou „vyžehliť“ vrásky.

Poznámka! Každé cvičenie vykonávajte 15 sekúnd!

Účinky ranného cvičenia

Celé ranné cvičenie mi trvá asi 5 minút. Niekedy cvičenie číslo 5 spojím s relaxačnou masážou a potom môžem prejsť k nanášaniu hydratačného krému, ktorý mi ušetrí niekoľko veľmi cenných ranných sekúnd.

A aký vplyv má cvičenie na moju tvár a celkový stav? No, v prvom rade je to môj spôsob, ako sa dostať z ranného útlmu a poriadne sa zobudiť. Cvičenie vám dodá energiu. Hydratačný krém, ktorý používam po tréningu, mi následne zabezpečí krásnu a žiarivú pleť po celý deň.

Trvalo to len asi dva týždne tréningu. Moja tvár bola pevnejšia a jemnejšia. Moja nenávidená druhá brada bola preč a moje líca boli konečne štíhlejšie a pevnejšie.

Som naozaj rada, že som objavila koncept ranného cvičenia. Teraz je to základná súčasť mojej každodennej rutiny a určite to nebudem meniť 🙂