Obnova vlasov. Ako sa v 5 krokoch starať o účesy?

Vlasy sú slabinou žien. Keď sa s našim účesom stane niečo zlé, trpíme. Vlasy sú koniec koncov synonymom krásy. Úžasný a zdravý účes je pýchou žien. Tvrdou pravdou je, že … muži tiež venujú pozor dlhým a dobre udržiavaným vlasom. Krásne, žiarivé pramene, ktoré padajú na vaše plecia, hovoria svetu, že sa o seba radi staráte. Ak chcete, aby boli vaše vlasy zdravé a ohromujúce, musíte vedieť, ako sa o ne starať. Vytvorili sme krátku príručku, ktorá vám pomôže dosiahnuť práve tento cieľ.

Obnova vlasov. Ako sa v 5 krokoch starať o účesy?
  1. Aj keď sú vlasy dosť odolné, majú radi jemnú starostlivosť. Len málo dievčat venuje pozornosť prísadám šampónov a produktov na vlasy. Je smutné, že silný šampón, ktorý je plný chemikálií, ako sú SLS, môže dráždiť pokožku hlavy. Dôsledky sú hrozné: slabé vlasové korienky, lupiny, nadmerná sekrécia mazu, alebo dehydratovaná pokožka hlavy. V takých nepriaznivých podmienkach nevyrastie ani jeden zdravý vlas. Siahnite po miernom a prírodnom šampóne, ktoré obsahujú čo najmenší počet prísad.
  2. Šampón na starostlivosť o vlasy nestačí. Vytvára základňu pre ďalší krok, ktorý je nesmierne dôležitý – výživa. Po umytí je nevyhnutné aplikovať si kondicionér, a to najmenej na dobu niekoľkých minút. Stavím sa, že zopár z vás vie, že je lepšie použiť masku alebo kondicionér proti smeru rastu vlasov. Týmto spôsobom sa produkt ľahšie dostáva pod otvorené kutikuly.
  3. Olejovanie je to najlepšie, čo môžete pre svoje vlasy urobiť. Je to kozmetické ošetrenie, ktoré vyzerá ako nanášanie masky na vlasy, ale namiesto umelej kozmetiky z drogérie si na vlasy aplikujete prírodný olej. Úprimne povedané, predčí všetky masky na vlasy. Správne ošetrenie vlasov olejom zahŕňa nanášanie olejov na vlasy a na pokožku hlavy. Prečo je to tak? Molekuly a živiny oleja sa môžu dostať do vlasových korienky a vlasy vyživujú zvnútra. Olejovanie vlasov je také jednoduché, že to môžete robiť kedykoľvek a tak často ako si len prajete. Ja si robím olejovanie vlasov a pokožky hlavy dvakrát týždenne tak, že si olej nechám na vlasoch hodinu, alebo dve. Keď ma tlačím čas, aplikujem si ho na suché vlasy a po 15 minútach ho spláchnem.
  4. Vlasy majú radi pravidelné zastrihávanie. Olejovanie poskytuje vlasom úžasné výhody, a to vďaka vystaveniu fénovaniu a slnečnému žiareniu. Konce vlasov sa skôr či neskôr začnú vyšušovať a štiepať. Zastrihávanie dodáva ľahkosť a vitalitu. Vlasy vám to vrátia zdravím a skvelým vzhľadom.
  5. Vyvážená starostlivosť o vlasy. Dodanie vhodného množstva proteínov, zmäkčovadiel a zvlhčovadiel. Keratínom obohatené kondicionéry sú skvelé, ale keď si ich aplikujete príliš často, vaše vlasy sa môžu začať lámať a vysušovať (tzv. nadmerný obsah bielkovín). Preto musíte prebytok bielkovín vyrovnať dodaním zmäkčovadiel, napríklad vďaka olejovaniu. Keď už hovoríme o rovnováhe … nezabudnite, že vaše vlasy majú obmedzenú trpezlivosť. Fénovanie, žehlenie, farbenie, stylingové peny, spreje a iné silné produkty – všetky sú na čiernej listine v oblasti starostlivosti o vlasy.

Dúfam, že dodržiavanie týchto piatich pravidiel zlepší vaše vlasy a umožní im zdravý rast. Pekný deň! 🙂