Ako si ja aplikujem makeup na obočie

Ahoj!

Definujete svoje obočie tak ostro, ako to robia mnohé celebrity a blogeri? A vyzeráte ako oni? Nosíte obočie, ktoré vyzerá, akoby bolo nakreslené a vstupuje do oblasti kože na čele? Ak áno, tak s tým musíte okamžite prestať! Prečo? Nezabudnite, prirodzený vzhľad je to, čo nám dievčatám najlepšie vyhovuje! Je zrejmé, že to neznamená, že by ste mali prestať s používaním make-upu úplne. V dnešnom príspevku nájdete niekoľko užitočných informácií, ktoré sa týkajú profesionálneho make-upu obočia. Užite si čítanie!

Než začnete používať make-up

… urobte všetko, čo je vo vašich silách, aby ste primerane vytvarovali obočie. Ak sú vaše oči opisované ako široko odsadené, neodstraňujte chĺpky, ktoré sa nachádzajú na začiatku obočia. Vďaka tomu opticky skrátite vzdialenosť medzi očami. Toto pravidlo, samozrejme, funguje i opačne. Blízky typ očí môže byť opticky oddialený odstránením začiatku obočia. Tiež majte na pamäti, že odstránením príliš veľa chĺpkov z obočia môže obočie skončiť veľmi zle. V dôsledku toho môžete získať super tenké línie, ktoré sú zábavne zakrivené, a vôbec nie atraktívnym spôsobom.

Robme obočie!

Veľký význam má odtieň, ktorý si na obočie vyberieme. V podstate by sa mal zhodovať s odtieňom pleti. Je zrejmé, že vlasy nemôžu byť ani príliš svetlé, ​​ani príliš tmavé. Bezpečná hranica, ktorá by nemala byť prekročená, je pomocou kozmetiky zvoliť do dvoch tónov jasnejšie, alebo tmavšie odtiene. Rovnako dôležité je použitie produktu určeného na make-up obočia. Na to môžete v každej drogérií nájsť množstvo kozmetiky (ceruzky, gély, tiene, henna). Moje najobľúbenejšie sú fixy a ceruzky, ktoré majú malý hrebeň, vďaka ktorému môžem nastaviť obočie a potom aplikovať farbu. Tiež mám rada farebné odtiene, ktoré majú aplikátor. Často však používam dvojitý set od Shiseido so štetcom a špongiou, Burberry – Effortless Eyebrow Definer a dve ceruzky, jednu od Inglot a druhú od Brow Now Marc Jacobs.

Ako tvarovať obočie?

Pripravte si ceruzku na obočie, pinzetu a zväčšovacie zrkadlo. Taktiež si pripravte pohodlný priestor pre procedúru (bežný stôl alebo toaletný stolík, ak máte). Začnite s definovaním tvaru oblúka obočia. Umiestnite ceruzku rovnobežne s nosom a označte si začiatočný bod obočia. Potom presuňte ceruzku tak, aby prechádzala vonkajším rohom oka. Toto bude miesto, kde by vaše obočie malo mať svoj koniec. Držaním ceruzky na boku nosa označte miesto, kde sa má obočie opláchnuť. Pamätajte, že ceruzka musí byť umiestnená pred šošovkou.

A čo vy, dievčatá, ako si robíte obočie?