Maskarové škvrny. Zistite, ako im zabrániť

Make-up. Na jednej strane poskytuje ženám krásu, ale na druhej strane spúšťa mnohé problémy, dokonca aj tie, ktoré súvisia s výdržou kozmetiky. Skutočne by sme chceli, aby sa tento účinok dosiahol vďaka niekoľkominútovému manévrovaniu s kefou, a aby držal dlho. Bohužiaľ, realita nás niekedy sklame a skôr či neskôr skončíme so šupinkami z maskary pod očami.

Dnes budeme problém hlbšie skúmať.
Poviem vám všetky moje tajomstvá, ktoré mi pomáhajú zabrániť škvrnám z maskary.

Čo spôsobuje odlupovanie a škvrny z maskary?

Za túto situáciu je zodpovedných mnoho faktorov a stojí za to vedieť, ako ich odstrániť. Boj za životnosť maskary, môže zlepšiť kvalitu nášho make-upu.

Na rozdiel od toho, čo mnohé ženy majú tendenciu hovoriť, životnosť maskary nezávisí od typu pleti, ktorú máte. Nezáleží na tom, či je vaša pokožka suchá, mastná alebo kombinovaná – maskara môže zanechať rovnaké škvrny. Preto vyváženie procesu tvorby mazu neurobí tak veľa.

Avšak pot má vplyv, alebo skôr vysoké teploty, ktoré podporujú jeho produkciu. Očné tiene a maskary na spotenej pokožke dlho nevydržia. Rovnako negatívny vplyv na make-up má aj kvalita maskary – je to tak jednoduché. V rohoch očí sa bude hromadiť lacnejšia riasenka, najmä ak jej aplikujeme v habadej, čo je v skutočnosti ďalším faktorom, ktorý znižuje životnosť make-upu. Bezpochyby stojí za to to mať na pamäti 🙂

Čo môžeme urobiť, aby sme zabránili škvrnám z maskary?

Riziko rozmazania sa znižuje, keď:
  • aplikujeme vodotesnú maskaru,
  • používame základ pod maskaru,
  • siahame po vysoko kvalitných výrobkoch.

Niekedy sa však stáva, že sme práve minuli našu jedinú vodotesnú riasenku a nemáme po ruke žiaden iný podobný produkt. Musíme si teda ošetriť naše riasy touto „horšou“ maskarou, ktorú máme k dispozícii. Našťastie je možné získať trvanlivejší make-up. Tu je moja tajná metóda pre takéto núdzové situácie.

Domáci spôsob, ako predĺžiť výdrž maskary

  1. Naneste maskaru na riasy tak, ako ste zvyknuté
  2. Počkajte, kým nezaschne
  3. Na riasy si naneste bezfarebný gél na obočie

To je všetko! Vaša maskara bude trvanlivejšia, bez odlupovania a škvŕn.