Letná starostlivosť o pokožku s olejom z malinových semienok

Ahojte, čitateľky!

Dnes mám pre vás niečo málo o olejoch na tvár.
Mnohé z vás sa v letnom období vzdávajú, obávajú sa, že by ich pleť bola mastná. Dovoľte mi ukázať vám, ako moc sa mýlite. Dobre zladený olej nevyrovná len hladinu mazu na povrchu pokožky, ale ju aj chráni pred nečistotami a toxínmi.

Olej z malinových semienok je ideálny olej na tvár (nielen na leto). Je to vynikajúca kozmetika, ktorú môžete používať namiesto tradičného séra. Olej funguje ako opaľovací krém. Skladá sa z cenných vitamínov A a E (známych ako vitamíny mladosti) a omega-3 a omega-6 UFA kyselín. Neváhajte použiť malinový olej na vlasy ako záchranu pre vysokú pórovitosť a nadmerne spracované účesy. Skôr, než pôjdete na pláž a na slnko, mali by ste si vlasy ochrániť, votrieť do nich trochu oleja.

Je to skvelá letná kozmetika, pretože v kufri zaberie len veľmi málo miesta. Olej funguje ako tvárové sérum, vlasový kondicionér a ošetrenie na suchú pokožku. Mnoho dievčat si po opaľovaní vmasíruje malinový olej do pokožky, pretože je jemný, prírodný, dodáva pružnosť a nedráždi. Zmes ochrany pokožky a omladenia.

Malinový olej nepoužívam v starostlivosti o vlasy, ale rada si ho aplikujem pod nočný krém na tvár. Olej robí zázraky najmä na jemnej pokožke pod očami, pretože – ak sa používa pravidelne – zvyšuje produkciu kolagénu a elastínu. Okrem toho, olej z malinových semien ponúka protivírusovú a antibakteriálnu činnosť, preto funguje aj pre pleť mladých dievčat, ako aj zrelú pleť.

Malinový olej je môj verný spoločník aj v zimnom období. Pridávam si ho do tvárových masiek a vmasírujem do rúk, aby som sa vyhla omrzlinám. Verte tomu alebo nie, pár kvapiek pridaných do kúpeľa robí zázraky – týmto spôsobom som si mnohokrát zachránila pokožku pred suchom.

Ak chcete získať dobrý olej na tvár, ale nemôžete si vybrať, postupujte podľa mojej rady. Malinový olej je majster kozmetiky, ktorý zodpovedá pleti v každom veku.