Kozmetické oleje na zlepšenie tváre a tela. Zistite, čo všetko môžete získať!

Čaute všetci!

Viem, že pre mnohých z vás už téma kozmetických olejov vyšla z módy, pretože každý o nich stále rozpráva. Existujú však aj ľudia, ktorí ešte o sile kozmetických olejov nepočuli – vážne. Okrem toho sa stále objavujú nové kozmetické kúry, ktoré si vyžadujú, aby sme používali kozmetické oleje. Preto ak chcete vedieť, či je čistenie tváre olejmi dobrý nápad, ako bojovať proti nekontrolovateľnému vypadávaniu vlasov a ako odstrániť celulitídu – pokračujte v čítaní.

Prírodné kozmetické oleje. Čo je to?

Mastné kvapaliny, ktoré sú vytláčané zo semien a jadier, to sú kozmetické oleje. Lisovanie ale prebieha špeciálnym spôsobom, preto by sa kozmetické oleje nemali zamieňať s olejmi na varenie. Mali by ste si uvedomiť, že kozmetické oleje nie sú vhodné na varenie, sú nerafinované a lisované za studena, aby si zachovali vzácne látky, ktoré obsahujú. Preto sú plné cenných živín, pre ktoré ich miluje celý svet!

Prečo prírodné oleje fungujú tak dobre?

Vďaka obrovskej dávke fytosterolov a flavonoidov, esenciálnych mastných kyselín, vitamínov a minerálov sú prírodné kozmetické oleje nenahraditeľným prvkom osobnej starostlivosti. Len si predstavte, že vám niekto dá kozmetiku, ktorá má PERFEKTNÉ ZLOŽENIE. Kozmetiku, ktoré nespôsobuje alergické reakcie a neobsahuje parabény. Kozmetiku, ktorá je vyrobená výlučne z látok, ktoré sa zameriavajú výlučne na zlepšenie vašej pleti, nechtov a vlasov.

Ako používať kozmetické oleje vo vašej dennej kozmetickej rutine?

Olejová maska na vlasy na zlepšenie rastu vlasov a ich posilnenie

Toto je absolútne najlepšia maska na vlasy, ktorú som kedy na hlave mala. Dievčatá, ktoré si pravidelne nanášajú na pramene vlasov vlasovú olejovú kúru vedia, o čom práve teraz hovorím. V skratke, dosiahnete efekt ultra hladkých, jemných, lesklých a pružných vlasov. Ak si touto maskou ošetrujete vlasy systematicky, tak získajú výživu a hydratáciu. Táto maska na vlasy sa môže aplikovať aj na pokožku hlavy. To posilňuje folikuly a zabraňuje vypadávaniu vlasov. Navyše, prírodné oleje zlepšujú rast vlasov a pomôžu vám získať silnejšie a zdravšie vlasy. V neposlednom rade, prírodné oleje sú dostatočne silné na to, aby ochránili vaše vlasy pred nežiaducimi účinkami nepriaznivých podmienok počasia.

OCM – Perfektné čistenie pleti

Už ste počuli o OCM? Som si istá, že prinajmenšom polovica z vás vie, čo OCM je, keďže túto metódu čistenia odporúča takmer každý druhý blogger a vlogger, však? Čo sa týka tejto metódy, na začiatku som bola skôr skeptická, pretože moja pokožka na tvári je prirodzene mastná, preto bolo pre mňa ťažké uveriť, že aplikácia olejov na moju už mastnú pleť by mohla mať pozitívny efekt. Bola som presvedčená o tom, že by sa mi tvár ešte viac mastila a skončilo by to pri tom, žeby bola nekontrolovateľne mastná.

Avšak začala som sa zaujímať o prírodné oleje a zistila som, že mnoho z nich pokožku mastnejšou neurobí, ani ju nezvlhčí takým spôsobom, ako by sme si mysleli. Aby som to zjednodušila, prírodné oleje regulujú a vyrovnávajú hladiny mazu, čo je skutočne dôležité, najmä keď máte mastný typ pleti.

Preto som sa rozhodla zmiešať si prírodne oleje sama a urobiť si doma OCM. Použila som ricínový olej (je to základná ingrediencia pre všetky zmesi OCM) a skombinovala som ho s arganovým a jojobovým olejom, čo sú moje dve odskúšané a otestované kozmetické oleje. Verte mi, čistenie tváre je vďaka OCM jednoduché. Oleje nielenže pritiahnu všetky nečistoty, ktoré by nemali zotrvávať na povrchu vašej pleti, ale aj uvoľňujú a uzatvárajú kožné póry. Prírodné oleje navyše ošetria a upokoja pleť, ochránia ju pred poškodením. Je to však téma, ktorej by som sa mala venovať v samostatnom článku 🙂

Olejová kúra pre poškodené nechty

Často sa sťažujete na slabé nechty? Možno tie z vás, ktoré nosia gélové nechty veľmi dobre poznajú problém krehkých, tenkých a vysušených nechtov. Našťastie, poškodené nechty si môžete opraviť celkom rýchlo. A tu NErozprávam o tých ľahko dostupných kondicionéroch na nechty, čo sú len priesvitné laky, ale o teplých olejoch. Zmiešajte ich s medom a citrónovou šťavou. Svoje nechty pozorujte a uvidíte ako sa menia, postupne sa stávajú silnejšími a krajšími.

Aký olej by som vám odporúčala na opravu poškodených nechtov? Pre mňa je to ricínový olej zmiešaný s olivovým olejom. Svoje nechty ponorte do takejto zmesi každý deň na 10-15 minút. S účinkami budete spokojné do 5 dní.

Oleje ako zložky v maske na tvár

Už nikdy si svoju ílovú masku na tvár nezmiešam s vodou. Odkedy som zistila, že je dobré kombinovať oleje s kozmetickým ílom, používala som ich na vytvorenie domácej masky na tvár. Do masky ešte na obohatenie primiešam levanduľovú vodu, avšak táto ingrediencia nie je kľúčová. Vo väčšine prípadov sa rozhodnem pre kozmetické oleje (buď arganový alebo jojobový) a biely kozmetický íl, ktorý jednoducho zbožňujem. Toto kombo je najlepším typom čistenia tváre, výživy a úľavy. Prírodné kozmetické oleje majú v podstate tiež ochranné a protivráskové vlastnosti, čo jasne zbadáte, keď budete používať túto masku na pleť pravidelne.

Používate prírodné oleje? Máte nejaké ďalšie nápady ako sa dajú použiť prírodné kozmetické oleje vo vašej dennej starostlivosti o krásu?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *