Skúšam a vyberám najlepšie sérum pre začervenanú pleť a popraskané žilky

V dnešnom príspevku by som vám rada povedala, ako sa starať o citlivú pleť so sklonom k začervenaniu a ako si poradiť s popraskanými žilkami. Je potrebné si vedieť vybrať naozaj dobré prípravky starostlivosti o pleť, ktoré sa dokážu s týmito problémami vysporiadať a pokožka po ich použití bude vyzerať lepšie ako kedykoľvek predtým. Na prvé počutie to možno znie komplikovane, ale verte mi, stačí naozaj dodržiavať iba zopár jednoduchých pravidiel. Tiež by som dnes chcela niečo napísať aj o najlepších pleťových sérach, ktoré som vyskúšala a naozaj si ich zamilovala. <3

Aké sú vlastnosti pokožky so sklonom ku kuperóze?

Dokážete ju veľmi jednoducho spoznať, pretože sa veľmi líši od ostatných typov pleti. Je predovšetkým neustále začervenaná a navyše má často na povrchu takzvané metličkové žilky, čo sú vlastne rozšírené kapiláry viditeľné na tvári. Takáto pokožka je veľmi tenká a jej stav zhoršujú aj veci ako napríklad počasie, fyzická aktivita, štipľavé, korené jedlá alebo fajčenie. Moju kuperóznu pleť sa mi nedarilo zlepšiť, až kým som do svojej každodennej starostlivosti nepridala aj tvárové sérum. 

Ako sa o pokožku s kuperózou starať?

Dala som dohromady zopár pravidiel, ktorými sa riadim každý deň. Samozrejme, používanie vhodného séra je dôležité, no ak máte zlé návyky, ani to najlepšie sérum vám nedokáže pomôcť. Moje pravidlá sú:

  • vyberajte si len jemné produkty starostlivosti o pleť
  • vyhýbajte sa nasledujúcim kozmetickým zložkám: SLS (sodium lauryl sulfát), etylalkohol, acetón, parabény a parfumy
  • zvoľte produkty bohaté na rastlinné extrakty, napríklad extrakt z pagaštanu, gingka, morských rias a na vitamín C a E
  • každý deň používajte hydratačný krém s SPF 50
  • pri odstraňovaní make-upu neutierajte pokožku príliš drsne
  • vyberajte si iba produkty špeciálne určené pre pokožku so sklonom k rozšíreným žilkám a začervenaniu

Vyskúšala som obrovské množstvo produktov a nakoniec som vybrala to najlepšie pleťové sérum pre citlivú pokožku a metličkové žilky. Je ním:

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

Je to ďalší produkt od Nanoil vďaka ktorému je moja pleť v siedmom nebi. Najskôr by som sa rada pozrela na zloženie, pretože to je ten pravý dôvod, prečo sérum tak fantasticky funguje. Zoznam ingrediencií je veľmi krátky – je bez parabénov alebo syntetických farbív. Obsahuje štyri rastlinné extrakty, ktoré hrajú prvé husle: extrakt zo šišiek cyprusu, extrakt z lipy, extrakt z punarnavy a z pagaštanu. Sú posilnené pomocou hydratujúceho propylénglykolu a lecitínu. Sérum od Nanoil okamžite zmiernil začervenanie a uľavil mojej pokožke a po pravidelnom používaní dokázal zredukovať množstvo metličkových žiliek a zápalov. Teraz sú už takmer neviditeľné. Moja tvár už tiež nie je neustále začervenaná. Je silnejšia a už nie je taká citlivá na všetky agresívne vonkajšie vplyvy. Pridaná rastlina bohatá na antioxidanty dodáva extra omladzujúci účinok. Fľaštička má praktické kvapkadlo pre super jednoduché použitie. Sérum je ľahké ako závan vzduchu a ani necítim, že ho mám na tvári. Používam ho dokonca dvakrát denne. Ráno dokáže zamaskovať začervenanie a večer výrazne regeneruje pokožku. Má navyše aj dobrú cenu a fľaštička mi vydrží veľmi dlho (50 ml).

viac informácií: www.nanoil.sk

Ďalšie efektívne séra na citlivú pokožku so sklonom k začervenaniu 

Pai Instant Calm Aster Maritime & Avoine Byzantine

Sérum Pai Instant Calm Aster Maritime & Avoine Byzantine nemá typické kvapkadlo. Aplikuje sa pomocou pumpičky. Má krátky zoznam ingrediencií, ktoré sú prírodné – astra a divý ovos sú kľúčovými zložkami. Sérum okamžite upokojuje a hydratuje začervenanú pokožku. Po určitom čase pravidelného používania som si všimla, že je moja pleť rozžiarená, zatiaľ čo začervenanie a metličkové žilky začali ustupovať. Nanešťastie tu ale bola jedna vec, ktorá sa mi nepáčila. Koniec koncov, Nanoil sa dostal na prvú priečku z nejakého dôvodu. Aj keď má Pai Instant Calm Aster Maritime & Avoine Byzantine ľahkú konzistenciu, do pokožky sa vpíja veľmi pomaly a na tvári zanecháva lepkavú vrstvu. Práve preto som ho používala len pred spaním. 

Origins Dr. Weil Mega-Mushroom Skin Relief Advanced Face Serum

Origins je ďalšou značkou, ktorú by som zhodnotila. Najskôr sa mi toto sérum vôbec nepáčilo, najmä kvôli prenikavej vôni, ale rýchlo som si na ňu zvykla. V zložení je veľa prírodných ingrediencií, včetne húb Reishi, ktoré ma na prvý pohľad zaujali – dokážu zmierňovať začervenanie, zápaly a hyperpigmentáciu a sú to presne tieto účinky, ktoré som si všimla aj na svojej pleti. Okrem toho je to hlboko hydratujúce sérum, takže je vhodné najmä na suchú pleť. Cena závisí od veľkosti balenia, ktoré zvolíte, sú tri, z ktorých si môžete vybrať: 30, 50, 100 ml. Na začiatok som si vybrala strednú veľkosť. 

Dior Capture Youth Redness Soother 

Toto sérum bolo mojím prvým prípravkom od Dior. Aby som bola úprimná, vybrala som si ho hlavne pre peknú farbu fľaštičky, reputáciu značky a sľuby na oficiálnej stránke, ktoré tvrdili, že produkt bude fungovať bezchybne. Nemôžem s nimi však súhlasiť. Nedá sa povedať, že by nefungoval, pretože naozaj dokáže zosvetlovať tmavé pigmentácie, redukovať metličkové žilky a začervenanie, ale to je asi tak všetko. Od takto drahej veci som očakávala omnoho viac. Je jednoduché ho používať a fľaštička mi vydržala dlho, ale určite si ho znovu nekúpim. Aj tak ale odporúčam ho vyskúšať, ak vás teda neodradí vysoká cena. 

La Roche Posay Rosaliac AR Intense 

Najlacnejší prípravok v našom zozname. Sérum od La Roche-Posay je za dobrú cenu a má veľké balenie. Je tiež široko dostupné. Narozdiel od ostatných sér, ktoré som vyskúšala má inú textúru. Je gélové a aplikuje sa pomocou pumpičky. Nepáči sa mi, že nie je vidieť koľko produktu nám ešte zostáva. Dobré je to, že produkt nemá žiadnu vôňu, takže je šetrnejšie pre citlivú pleť. Kým sa objavia účinky, prejde veľa času a nie sú nijako špeciálne. Pokožka začne byť odolnejšia voči vonkajším faktorom a iritáciam. Nanešťastie, sérum La Roche Posay Rosaliac AR Intense u mňa nespôsobilo zmiznutie metličkových žiliek a začervenania, no možno len potrebovalo viac času. 

Vyskúšala som množstvo pleťových sér. Zopár bolo efektívnych, no žiadne z nich nefungovalo tak perfektne ako Nanoil. 

Dajte mi vedieť, ktorý z produktov vás najviac zaujal a podeľte sa so mnou o to, ako sa vy staráte o svoju citlivú pleť. <3